#
#
a
  >  Voer   >  Puppyvoeding waar let ik op? ✔️ Beste puppyvoer 2024
beste puppyvoer

Puppyvoeding waar let ik op? ✔️ Beste puppyvoer 2024

Er is heel veel keuze als het om puppyvoer gaat. Dat maakt de keuze niet gemakkelijker. Waar let je op als je op zoek gaat naar het beste puppyvoer? Belangrijke tips over de vorm en inhoud vind je in dit artikel.

Wat voor voer geef ik mijn pup?

Een combinatie van nat voer en droog voer is het beste. Nat voer is het lekkerst. Daarmee kan je zorgen dat je puppy voldoende eet. Ook zorg je dat je puppy voldoende vocht binnen krijgt op deze manier. Droog voer bevat meer voedingsstoffen. Daarmee zorg je dat jouw kleintje groot en sterk wordt. Een combinatie van beide is dus eigenlijk de beste optie.

Hoe vaak moet een puppy eten?

Het hangt van de leeftijd van het dier af hoe vaak er gegeten moet worden. Zeker in het begin moet er goed gevoed worden. Experts houden het volgende schema aan.

  • 8 – 12 weken betekent 4 maaltijden op een dag
  • 12 – 24 weken betekent 3 maaltijden op een dag
  • Na 24 weken is 2 maaltijden per dag wel voldoende.

Puppy voeding tot welke leeftijd?

Puppy voeding moet niet te lang gegeven wordt. Het hangt wel deels van het ras van de hond af hoe lang dit precies moet. In de meeste gevallen is het belangrijk om in de eerste 12 maanden puppyvoer te geven. Bij grote hondenrassen kan het na 6 maanden al goed zijn om over te stappen. Vanaf dat moment geef je jouw hond dan gewoon voer voor volwassen dieren.

Welke soorten puppyvoer zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten puppyvoer. Het hangt ook maar net af van de kenmerken waarop je het indeelt. Zo kan je naar de vorm kijken. Ook kan je indelen op de ingrediënten. Ook kan je kijken naar kenmerken zoals allergenen. Zo heb je dus eigenlijk eindeloos veel verschillende soorten puppyvoer. In ruime zin heb je de volgende opties.

  • Nat voer. Dit gebruik je om je hond te voeden en te hydrateren. Hier zitten vaak minder voedingstoffen in.
  • Geperste brokjes. Deze zijn zacht, maar zonder lucht. Deze gebruik je voor de voedingstoffen.
  • Geëxtrudeerde brokjes. Dit zijn de krokante brokjes in verschillende vormen. Ook deze bevatten veel voedingsstoffen.
  • Geëxpandeerde brokjes. Deze zijn op hoge temperatuur gemaakt en bevatten meer voedingstoffen. Ze vallen zwaarder op de maag.

Meest gestelde vragen

Dit is eigenlijk een combinatie van nat en droog voer. Het is dus belangrijk van beide soorten regelmatig het nodige te bieden aan je puppy. Zorg daarom dat je alle soorten in huis hebt voor de afwisseling.

Zolang jouw hond een puppy is kan dit. Het is gedurende een periode van 6 maanden tot een jaar nodig om puppybrokken te geven. Al die tijd kan je dan dezelfde soort blijven geven.

Puppy’s hebben meer energie nodig om te groeien. Dat moeten ze uit de voeding halen. Daarom is het ook zo dat je ze andere brokken en nat voer geeft. Daar halen ze de energie uit die ze nodig hebben. Er zit naast meer energie ook meer eiwitten in. Bovendien zijn de brokjes kleiner en gemakkelijker te eten.

Het grootste gedeelte van de groei vindt in de eerste 4 maanden plaats. Na 6 maanden heeft de puppy driekwart van zijn lengte bereikt. In het tweede half jaar groeit jouw hond dan nog met een kwart. Na een jaar is hij of zij uitgegroeid.

Dit is lastig te bepalen. Het is in ieder geval om de voeding over meerdere kleine maaltjes te verdelen. Eerst vier, dan drie en dan uiteindelijk twee maaltijden geven is ideaal. Het is verder aftasten hoeveel jouw hond moet eten. Dit leer je dan vanzelf.

Je kan gewoon op enig moment overschakelen op voer voor volwassen honden. Voor de meeste rassen is dit na ongeveer een jaar. Sommige grote hondenrassen moeten na 6 maanden al volwassen voer gaan eten. Let daar dus wel goed op.