#
#
a
  >  Hondenbench kopen

Hondenbench kopen

Een hondenbench kopen is eigenlijk een must voor elk hondenbaasje. Een bench is dan ook een ongelofelijk veelzijdig object. In eerste instantie kan ze dienst doen als slaapplaats voor je hond. Daarnaast kan ze echter ook worden gebruikt wanneer je op vakantie gaat. Staat er een bezoek gepland aan de dierenarts? Ook dan komt een hondenbench gegarandeerd goed van pas. Onderaan dit artikel heb ik de beste verkochte benches voor je uitgelicht.

Soorten hondenbenches

Een bepaalde hondenbench kopen doe je pas wanneer je een goed beeld hebt van het aanbod. Er zijn dan ook verschillende soorten hondenbenches verkrijgbaar. Wil je graag kennismaken met deze verschillende opties? Dat is mogelijk middels het onderstaande overzicht.

1. Hondenbench van kunststof en van metaal

De meeste hondenbenches bestaan uit een combinatie van kunststof en metaal. Heavy Duty Bench Super Robuust is daar één van. Bij deze hondenbench is de opvangplaat gemaakt van kunststof. Bovendien is ze perfect uitneembaar. Ideaal wanneer er zich een ongelukje heeft voorgedaan. Het metaal zorgt ervoor dat de bench ongelofelijk sterk is. Daardoor leent ze zich zowel voor puppy’s als voor volwassen honden. De bench is verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Voordelen:

 • Uitneembare kunststof opvangplaat
 • Verkrijgbaar in verschillende afmetingen
 • Extra stevig door metaalgebruik

Nadelen:

 • Niet geschikt voor in de auto

2. Bench van metaal

Deze hondenbench van metaal beschikt over een zeer solide kwaliteit. Metalen hondenbenches hebben als grootste voordeel dat ze niet snel kapot te knauwen zijn. Bij dit exemplaar bedraagt de draaddichte bijvoorbeeld zomaar even 3 mm. Daarnaast zijn er twee stevige deuren voorzien. Zo kan je, je hond makkelijk uit de bench halen. Per deur zijn er ook twee stevige sloten voorzien. Deze ben heeft een stevige onderlaag welke is voorzien van antislip.

Voordelen:

 • Zeer stevige kwaliteit
 • Stevige onderlaag met antislip
 • Stevige sloten bij de twee deuren

Nadelen:

 • Vaak niet de goedkoopste optie

3. Bench van hout

Ferplast Dog Fort Hondenbench is een mooie, houten hondenbench die past in elk interieur. De stangen van deze bench zijn gemaakt van aluminium. Het hout is Noors grenenhout. Met deze bench beschik je direct ook over een prima trainingsinstrument. Voor het zindelijk maken van je hond is zo’n bench natuurlijk ideaal. Deze bench wordt geleverd met verstelbare voetjes. De deur heeft een stevig scharnier en is voorzien van twee sloten. Zo is de veiligheid van je hond altijd gegarandeerd.

Voordelen:

 • Zeer mooi design
 • Verstelbare rubberen voetjes
 • Stevige deuren voorzien van veilige sloten

Nadelen:

 • Houten benches zijn iets vatbaarder voor bijtschade

4. Opvouwbare benches

Maelson Soft Kennel profileert zich als een robuuste hondenbench gemaakt van een zacht materiaal. Deze opvouwbare kennel heeft een stevig binnenframe gemaakt van metaal. Eigenlijk doet deze bench dienst als mobiele thuis voor je viervoeter. Extra bescherming wordt geboden door de aanwezigheid van het EZ-Fold systeem. Zo wordt voorkomen dat de kennel ongewenst in elkaar vouwt. Deze bench zet je door de speciaal ontworpen banden perfect vast in de auto.

Voordelen:

 • Vast te zetten in de auto
 • Voorzien van het EZ-Fold systeem
 • Gemaakt van slijtvast materiaal

Nadelen:

 • Vooral interessant voor onderweg

5. Bench aluminium

Een bench van aluminium is de beste optie voor mensen op zoek naar een lichtgewicht bench. MaxxPet AutoBench 1 deurs garandeert een veilig vervoer van je hond. Ze bestaat uit verschillende materialen. Voornamelijk de traliesconstructie is gemaakt van aluminium. De combinatie met hout moet zorgen voor extra warmte tijdens koele dagen. Ook het gebruik van kunststof is belangrijk. Zo wordt voorkomen dat vocht het comfort in de aluminium bench kan beïnvloeden.

Voordelen:

 • Aluminium traliesconstructie
 • Hout zorgt voor extra stevigheid
 • Prima lichtgewicht bench voor onderweg

Nadelen:

 • Zeer beperkt gewicht

6. Bench met schuifdeur

De meeste benches hebben een deur die naar buiten open gaat. Dat is vrij logisch. Toch is het zo dat deze modellen net daardoor veel ruimte in beslag nemen. Dat kan anders. Een bench met schuifdeur kan veel eenvoudiger op de meest uiteenlopende plaatsen worden neergezet. Heb je dus maar een klein hoekje beschikbaar? Dan kan bijvoorbeeld een bench met schuifdeur als Adori Bench een meer dan prima keuze zijn.

Voordelen:

 • Ruimtebesparend
 • Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen
 • Geschikt voor alle honden

Nadelen:

 • Schuifdeuren zijn iets vatbaarder voor schade

7. Bench nylon

Een bench nylon beschermt je hond tegen een gure wind. Tegelijkertijd is er het stevige frame dat zorgt voor een solide constructie. Maelson Soft Kennel heeft een waterdichte onderkant. Daardoor krijgt water veel minder snel grip op de bench. De banden werden speciaal ontworpen voor gebruik samen met veiligheidsgordels. Dit maakt deze bench zeer geschikt om mee te nemen onderweg. De bench is verder perfect wasbaar en daardoor ongelofelijk hygiënisch.

Voordelen:

 • Opvouwbare nylon bench;
 • Veilig te gebruiken in de auto;
 • Waterdichte basis;
 • Perfect wasbaar;

Nadelen:

 • Vooral geschikt voor onderweg;

8. Reisbench – transportbox

Reisbench – transportbox opties zijn uitstekend voor onderweg. Deze benches zijn specifiek ontworpen om mee te nemen op vakantie. Uiteraard kan je ze ook nog altijd gebruiken voor een dierenartsbezoek. Deze benches zijn altijd voorzien van een stevig handvat. Bovendien zijn ze extra stevig uitgevoerd zodat ze ook in een vliegtuig veilig gebruikt kunnen worden. Ga je vaak met je hond op reis? Dan kan een transportbox kopen een interessante keuze zijn.

Voordelen:

 • Beste optie voor onderweg;
 • Uitgevoerd met een stevig handvat;
 • Extra beveiliging(en) voor op reis;

Nadelen:

 • Slechts beperkt geschikt voor thuisgebruik;

9. Bench op wielen

Een bench op wielen is uitermate geschikt om mee te nemen op reis. Belangrijk punt om aandacht aan te schenken is of de wieltjes demonteerbaar zijn. Bij deze dierenkoffer op wielen is dat het geval. Belangrijk is ook de manier waarop de deur wordt vergrendeld. Wil je er zeker van zijn dat de deur van je bench op wielen niet zomaar kan openwaaien? Dan is veerdeurvergrendeling de beste keuze.

Voordelen:

 • Voorzien van demonteerbare wieltjes;
 • Gemaakt van stevig kunststof;
 • Zeer geschikt voor vliegreizen;
 • Veerdeurvergrendeling;

Nadelen:

 • Demonteren van wieltjes beetje omslachtig;

Meest gestelde vragen over een hondenbench

Hoe groot moet de hondenbench precies zijn?

De vereiste grootte van een hondenbench is altijd afhankelijk van de hond die je hebt. Hou bovendien niet alleen rekening met zijn huidige grootte. Je jonge hond zal immers waarschijnlijk nog stevig groeien. Koop je een hondenbench die in eerste instantie wat te groot is? Dat hoeft geen probleem te zijn. Met bijvoorbeeld een kartonnen doos kan je ze tijdelijk wat kleiner maken. Zo hoef je uiteindelijk slechts één keer een bench te kopen voor je viervoeter.

Wat is het beste materiaal voor je hondenbench?

Het beste materiaal voor een hondenbench is afhankelijk van waarvoor ze wordt gebruikt. Bovendien speelt ook je budget een belangrijke rol. Veelal zweren mensen bij een hondenbench gemaakt van metaal en kunststof. Anderzijds zijn ook houten exemplaren tegenwoordig erg populair. Dit vooral omdat ze erg mooi staan in een interieur. Je moet er de mogelijke bijtsporen dan wel bijnemen… Het soort materiaal is hoe dan ook altijd sterk afhankelijk van het doel en je persoonlijke voorkeur.

Waaraan moet een hondenbech voor op reis voldoen?

Je hond meenemen op reis doe je het best in een hondenbench. Met het vliegtuig is dit ook veelal verplicht. Indien je een bench speciaal koopt om mee te nemen op reis moet deze aan een aantal eisen voldoen. Zo moet ze bij voorkeur over een handvat beschikken. Ook wieltjes zijn vaak geen overbodige luxe. Kies bovendien ook voor een hondenbench met de beste beveiliging. Zo voorkom je dat de deur van de bench ongewenst tijdens het reizen openslaat.

Waarom kiezen voor een bench met schuifdeur?

Heb je slechts een beperkte hoeveelheid aan ruimte beschikbaar voor de hondenbench? Dan kan je overwegen om een exemplaar met schuifdeur te kopen. In dit geval is er geen sprake van een naar buiten openende deur. Dit maakt een niet onaanzienlijk verschil. Een schuifdeur vereist geen extra ruimte rond de bench. Hierdoor is een dergelijke hondenbench ideaal voor in kleine ruimtes. Op vlak van aankoopprijs vormt de keuze voor een hondenbench met schuifdeur eigenlijk geen verschil.

Wat is het EZ-fold systeem bij opvouwbare benches?

Opvouwbare benches zijn ongelofelijk praktisch. Dit zowel om mee te nemen op vakantie als voor een bezoek aan de dierenarts. Wanneer je ze niet gebruikt nemen ze ook geen overbodige hoeveelheid aan ruimte in beslag. Er is echter ook een nadeel aan verbonden. Vooral de goedkopere exemplaren willen nog wel eens ongevraagd in elkaar klappen. Dat is natuurlijk vervelend wanneer je viervoeter erin zit. Het EZ-fold systeem voorkomt het ongewenst in elkaar klappen van de bench.

Waar zet je de hondenbench het best neer?

De plaats voor je hondenbench kan je eigenlijk zelf bepalen. Vaak wordt het aangeraden om ze in een hoek te plaatsen. Bij voorkeur kies je wel een hoek van waaruit de kamer goed zichtbaar is. Kies ook niet voor de hoek waar het vaakst voorbij wordt gelopen. Bij voorkeur moet je hond in zijn bench goed kunnen ontspannen. Dat kan niet wanneer hij continue wordt gestoord. Plaats ze ook niet direct aan een raam. Daar kan het immers te warm worden.