#
#
a
  >  Ontwikkeling   >  Beste trainingsaccessoires voor de hond ✔️ Best getest 2024
beste trainingsaccessoires hond

Beste trainingsaccessoires voor de hond ✔️ Best getest 2024

De beste trainingsaccessoire voor je hond vinden is belangrijk. Trainen met de hond helpt je om een relatie op te bouwen. De hond gaat je gehoorzamen en jullie kunnen een fijne tijd hebben samen. De accessoire helpt je om jouw doelen beter te bereiken. Hier lees je wat je nodig hebt.

Vanaf welke leeftijd kan je een puppy trainen?

Er is geen specifieke leeftijd waarop je kan beginnen met trainen. Je kan dit eigenlijk al doen vanaf dat je puppy bij jou thuis komt. Er wordt weleens gesteld dat een pup zes maanden oud moet zijn. Hier is echter geen wetenschappelijk bewijs voor. Veel trainers adviseren juist om al snel met de eerste stappen beginnen. Zo kan je ook sneller zorgen dat je puppy de eerste dingen oppikt. Pups zijn altijd enthousiast en vinden het leuk om met je te trainen.

10 tips bij het trainen van je hond

1. Houd de trainingen kort.

De hond moet zich volledig concentreren en dat kan je niet te lang volhouden. Je kunt beter meerdere keren korte sessie doen met je hond. Dit houdt het dier beter vol dan een lange sessie in volle concentratie. Je merkt het direct als concentratie op is. Honden lopen dan bijvoorbeeld weg, of letten niet meer op.

2. Zorg dat je hond de concentratie vindt.

Het is zaak om eerst te zorgen dat zowel jij als je hond in de juiste focus komen. Het is belangrijk dat de training goed verloopt en concentratie speelt daarin een grote rol. Dit moet je dus wel goed op orde hebben. Bijvoorbeeld door een rustige plek en rustig moment te zoeken.

3. Zorg voor passende beloningen.

Het is belangrijk om de hond te belonen na een geslaagde sessie. Dit is per sessie echter wel verschillend. Let dus wel op dat je voor elk soort training een passende beloning hebt. Je kan bijvoorbeeld drie verschillende beloningen kiezen die je naar moeilijkheid gebruikt. Dit helpt het best.

4. Een goede voorbereiding is belangrijk.

Zorg dus dat je de trainingssessie allemaal plant en indeelt. Je gaat de hond iets leren. Het is dus ook wel belangrijk dat je weet wat je doet. Bij voorbereiden hoort bijvoorbeeld ook het klaarmaken van de passende beloning. Als je alles op orde hebt verloopt de training beter.

5. Ga niet te snel.

Iedere keer wanneer je hond een training goed afrondt, kan je het niveau verhogen. Doe dit niet te snel. Kleine stapjes zorgen voor beter resultaat dan grote sprongen. Ook wanneer het lijkt alsof je hond al voor meer klaar is. Het is beter om het hele programma te doorlopen.

6. Heb geduld met je hond.

Soms lijkt het alsof het niet lukt om een training uit te voeren. Dit is echter niet altijd het geval. Ook honden moeten soms even nadenken en onderzoeken. Probeer je hond dus niet op te jagen. Geef de opdracht één keer en kijk daarna eerst even rustig wat er gebeurt.

7. Onthoud het verschil tussen lokken en belonen.

Je gebruikt de beloningen om de hond iets te geven na een goede opdracht. Je gebruikt het niet om de hond door de opdracht heen te lokken. Dan leert je hond er namelijk niet genoeg van. Pas dus op dat je niet in deze val trapt.

8. Laat je hond fouten maken.

Veel baasjes, vooral jonge baasjes, willen de hond te snel bestraffen. Bedenk je echter dat de training juist bedoeld is om te leren. Daar hoort fouten maken bij. Het is dus niet nodig om bij elke fout foei of nee te roepen. Laat jouw hond gewoon de fouten maken.

9. Zorg dat het leuk blijft.

Leren is leuker wanneer je er plezier in hebt. Dat geldt niet alleen voor jou als mens. Ook voor honden is dat heel belangrijk. Zorg dus je trainingen plant en doet die veel plezier met zich meebrengen. Het maakt de kans op succes groter. Bovendien is het ook veel fijner om het zo aan te pakken.

10. Gebruik de juiste accessoires.

Door voor de beste trainingsaccessoire te kiezen, kan je er zeker van zijn dat je ook echt het maximale uit alle trainingen kan halen. Er is veel te krijgen op dit vlak, dus ga op zoek naar wat het best past. Zo kan je jouw hond veel beter trainen.

Meest gestelde vragen

Dit kan je zelf bepalen. Het is wel beter om meerdere kleine sessies per dag te doen, dan één grote. Zes keer op een dag vijf minuten werkt dus beter dan één keer een half uur. In sessie is vaker dus beter, in tijd is korter beter.

Je begint altijd bij de basis. Zaken als blijf en lig zijn de eerste commando’s waar je mee werkt. Vanaf daar bouw je het langzaam verder op. Doe dit in kleine stapjes. Uiteindelijk kan je jouw hond zoveel leren als je zelf wil.

De aanleerfase kan wel enige tijd duren. Dat komt mede ook doordat het zetten van kleine stapjes aan te raden is. Daardoor moet je er wel op rekenen dat het tot een jaar kan duren. Dan heb je jouw hond wel alles goed aangeleerd.

Behoud zelf de rust. Blijf ook consequent. Maak het niet te moeilijk. Heb geduld en laat de training niet te lang duren. Op deze manier is je hond gemotiveerd om met je te trainen. Dit kan je dan ook gemakkelijker iedere keer opnieuw doen.

Dit is wel mogelijk. Er is wel nog meer geduld en herhaling nodig bij een volwassen hond. Het dier moet aangeleerd gedrag eerst afleren en dan nog nieuw gedrag aanleren. Dit neemt dus wel veel tijd in beslag. Als je dit geduld zelf hebt, is er veel mogelijk met de hond.

Het is goed om je hond te belonen bij geslaagde trainingen. Dat doe je op verschillende manieren. Je kan kiezen voor een speeltje. Of je geeft iets lekkers. Ook kan je soms gewoon een aai geven en knuffelen. Beloon aan de hand van de intensiteit van de training.